KROPSTERAPI I KØBENHAVN

Tennis eller Golfalbue

Behandling af tennis eller golfalbue

Årsagen til tennis- og golfalbue er ofte overbelastning af musklerne omkring albuen. Det kan enten skyldes ensformige gentagne bevægelser eller længerevarende fastlåst stilling med konstant muskelsammentrækning. Rent faktisk kan stress og kost også have en negativ effekt for skaden.

Lidelsen ses hyppigst hos personer, der i deres erhverv udfører sådanne bevægelser samt ved forskellige former for idræt bl.a. tennis og golf. Generne skyldes vævsirritation (inflammation) i bindevævet hvor musklerne hæfter på knoglen. Det er denne vævsirritation som giver ømhed og smerte.

Ved tennisalbue er generne lokaliseret til knoglen på albuens yderside, hvor musklerne der bøjer hånden bagover og strækker fingrene hæfter fast.

Ved golfalbue er generne lokaliseret til knoglen på albuens inderside, hvor musklerne der bøjer hånden nedad og bøjer fingrene hæfter fast.

Symptomer

Lidelsen begynder som regel gradvist med smerter i albuen som forværres ved brug af arm og hånd. Der er betydelig ømhed omkring knoglen på albuens yder- eller inderside. Efterhånden kan smerterne stråle op i overarmen og ned i underarmen og der kan komme en fornemmelse af svaghed i håndleddet.

Her er en meget effektiv behandling ved tennis eller golf albue gener. Hos Lifebalance har vi rigtig stor succes med at gøre vores klienter helt smertefri efter behandlinger (antallet af behandlinger man skal modtage varierer).

En Behandling er baseret på forskellige massageteknikker, åndedrætsteknikker, aku- og zonetryk, samt mobiliserende ledfrigørelser.