KROPSTERAPI I KØBENHAVN

Referencer kost

Reference Kost

Dette er en mulighed for gennem andres oplevelser at læse mere om behandlingen:

Udrensningskur hos Lifebalance pga. forstoppelse, hovedpine og psoreasis.

Jeg kørte i april 2007 en body sds udrensningskur hos Marcus Heller. Det var på mange måder en meget lærerig oplevelse. Jeg besluttede mig for at udrense, fordi jeg har lidt af forstoppelse, har tit hovedpine og har psoriasis – og troede det kunne have gøre med min fordøjelse, da den ikke er så god.

Informationsmødet, og manualen var godt og noget man kunne holde sig til – og det at jeg måtte ringe til dig med de spørgsmål jeg havde, var rigtig rart.

Selve nedtrapningen startede med hovedpine i 2 dage, men som du sagde var det sukker og kaffe min krop skreg efter (rensede ud). Derefter steg min energi og humør temmelig meget, så jeg ikke behøvede at sove så meget, jeg fik ordnet alt muligt derhjemme og på jobbet, jeg havde vildt meget overskud og tænkte klart.. – Jeg havde svært ved at forstå, at det alene var fordi jeg havde ændret kosten – men jeg havde jo ikke gjort andet.

Humøret og energien fortsatte frem til anden fastedag (kunne sagtens arbejde selv om jeg fastede). Under de andre dage var jeg sulten nogle gange, men ikke nær så slemt som jeg havde troet det skulle være. Jeg havde både høj og lav energi under fasten, så det var lidt forskelligt. Massagen var både hård, men også god og tanken om hvor meget jeg rensede ud gjorde mig glad. Jeg kiggede på min tunge på 3. Fastedag og den var helt belagt af det svamp, der var på vej ud. – FØJ.

Optrapning gik fint uden nogen problemer – savnede dog at begynde at spise mere ”normalt” igen, da det nu var tæt på at jeg måtte. Jeg begrænser i dag mælkeprodukter, har droppet kaffen (kun en kop på en cafe hver anden måned) og spiser kun rigtig god kvalitets chokolade, i stedet for bare at fylde mig i sofaen.

Min hovedpine er pist væk og jeg lider ikke længere af forstoppelse. Min psoriasis er ikke væk, men er begrænset og blusser kun op, hvis jeg virkelig ”synder”. Samtidig tabte jeg 6 kg.

Jeg er rigtig glad for, at jeg gav mig selv den oplevelse og den blev en stor forandring for hvordan jeg spiser og har det i dag. Det er ikke sidste gang jeg faster.

Mange tak
Margit Jørgensen

Fastekursus v/ Marcus Thais Heller

Jeg deltog i fastekursus ledet af Marcus i november 2007. Foruden ti dages nedtrapning og ti dages optrapning, indeholdt kurset 3 dages kursus med træning, meditation, massage og hyggeligt samvær. For mit vedkommende har fasten været en spændende og positiv oplevelse. I nedtrapningsperioden oplevede jeg fornyet energi og opmærksomhed på hvad mad gør ved både min fysiske og psykiske velbefindende. Selvom jeg til dagligt lever sundt og tænker over sammenhængen mellem spisevaner og psyke, er jeg alligevel overrasket over den store forandring de ændrede madvaner har givet mig.

Til tider i både nedtrapningen, optrapningen og selve fasten var det hårdt. Hårdt fordi jeg måtte tage mine daglige vaner til revision og der dukkede følelser op i mig som jeg ikke har mærket på samme måde før. Det være sig både følelser af glæde og lykke, men også dyb sorg og stor sårbarhed. I de tre dage af kurset hvor vi mødtes og fastede sammen, styrede Marcus begivenhederne med humor, sikkerhed og indlevelse.

Jeg oplevede at Marcus var om end meget opmærksom på den enkelte deltagers proces og der blev taget hånd om hvad der måtte dukke op, af både fysisk og psykisk karakter. Personligt oplevede jeg en dyb forløsning igennem fasten; en forløsning der gav sig til udtryk i at kunne arbejde med sider af min krop og personlighed som jeg ikke har haft opmærksomhed på før. I denne proces var Marcus tilstede og støttende i det der foregik med mig. Jeg kan på det varmeste anbefale fastekurset, både som en læringsproces i egen krop, vaner og psyke. Alene det at tage maden væk i 4 dage er en udfordring der sætter gang i organismen og for mig var en øjenåbner for nye måder at indrette mit dagligdags liv på.

Kresten

Mit møde med Lifebalance & Marcus Heller har haft så stor betydning for mig, at jeg nu inddeler mit liv i før og efter. Jeg havde ikke prøvet at få kostvejledning før, så jeg vidste ikke, hvad jeg gik ind til. Jeg havde tænkt på det mange gange, men det var blevet ved tanken. Nu hvor jeg har prøvet det og har indført de kostændringer, Marcus har foreslået mig, er der ingen ende på det gode, jeg kan sige, at det har gjort for mig.

For mig har der bl.a. været følgende fordele:

  • Jeg har fået masser af energi
  • Masser af livsglæde
  • Det er i det hele taget blevet så let for mig at være glad
  • Jeg har fået meget mere overskud til at klare dagens udfordringer
  • Jeg er blevet meget bevidst om den kost, jeg indtager og kostens sammensætning
  • Min glæde & energi smitter af på mine omgivelser
  • Et længe ønsket vægttab er stille og roligt begyndt at blive en realitet – og denne gang har jeg troen på, at det holder!

Marcus har åbnet mine øjne for mange ting. Bare sådan noget som helsekostbutikker, det var en by i Rusland for mig før, men det er det ikke mere – nu kommer jeg der jævnligt.

I forbindelse med kostvejledningen var motion også et naturligt emne at komme ind på. Motion var mildest talt ikke noget, jeg havde fået gjort for meget ved de seneste år. Der er ingen ende på alle de gode råd og idéer Marcus ryster ud af ærmet.

Selvom jeg nogle gange var skeptisk og faktisk afviste idéen blankt, så fortsatte Marcus uanfægtet med at fortælle om det. Sådan var det f.eks. da han foreslog mig at begynde at løbe.  Det var i hvert fald ikke noget for mig. Men så skete, der det, at kimen var sået, og jeg købte idéen.

Der har været tale om små ændringer ad gangen og derfor har det ikke været svært at komme i gang – hverken med at omlægge kosten eller at få regelmæssig motion ind i min hverdag.

Jeg er nu kommet ind i en rutine, hvor jeg løber fast 2 gange om ugen og går lange ture 2-3 gange om ugen, og jeg glæder mig til hver gang, jeg skal ud. I tilgift er der den dejlige oplevelse, det er at være ude i naturen og den friske luft.

Det, der har overrasket mig mest, er, at det slet ikke har været svært. Jeg føler, at det udbytte jeg får af omlægning af kost og implementering af motion langt overstiger den indsats, jeg yder. Jeg har kun godt at sige om kostvejledningen hos Marcus og anbefaler den varmt. Det kan ikke betale sig at vente på at få energi til at gøre noget ved det. Gør noget ved det, så får man masser af energi – det kan jeg skrive under på.

For mig har det været begyndelsen på et ”nyt” og meget gladere liv.

Mange glade hilsner fra Vibeke

Udrensning af mit gamle jeg

Mit navn er Kim, jeg har gået til behandling hos Marcus i noget tid nu. Jeg troede ikke at det ville komme til at ændre mit liv.

Jeg havde det svært i hverdagene med min ryg og energien var i bund. På arbejdet gik det dårligt, da man ikke har haft det godt fysisk og psykisk. Jeg blev hurtigt irriteret og sur, havde ofte hovedpine og kunne ikke få samlet mine tanker. Det gik hårdt ud over mig selv, da jeg ikke levede et sundt liv. Træthed, smerter og depression var blevet en hverdag. En hverdag uden den store livsglæde.

Min krop havde det ikke særlig godt, så jeg havde en masse sygedage. Min vægt lå på de 103 kg da jeg startede hos Marcus og jeg kunne mærke hvor tung jeg var blevet at bære rundt på. Men kunne ikke få mig selv i gang.

Jeg har været i behandling med min ryg, da jeg har haft mange problemer med ryggen igennem længere tid.

De første behandlinger jeg fik, kunne jeg mærke at det var anderledes her, da jeg kunne mærke min krop få det noget bedre. Men smerterne kom hurtigt igen.

Marcus kunne mærke på forskellige punkter af min krop at den led, både det ydre og det indre i kroppen, der skreg på hjælp. Men jeg lyttede aldrig til min krop.

Marcus foreslog at jeg prøvede en udrensningskur, så min krop kunne få renset ud af alt det dårlige som den har indtaget igennem længere tid.

Jeg greb den chance, selvom at jeg vidste at det ville blive svært. Men at jeg ikke ville give op denne gang.

Kuren varede i 24 dage, hvor de første 10 skulle jeg nedtrampe min kost, 4 dages faste og til sidst 10 dages optrapning af kosten. De 10 første dage gik godt og jeg fik smidt nogle kilo under de dage. Min krop blev mere frisk og lettere. Min energi røg op til skyerne og jeg havde det godt for en gangs skyld. Men det var hårdt ikke at kunne få en god bøf, da jeg ikke måtte få kød. Levede af grønsager, frugt, ris og glutenfri pasta.

De 4 faste dage var min kost rimelig enkelt, da det kun var grønsagssaft. Men jeg fik købt mig en motionscykel, så jeg kunne få rørt mig, når jeg kom hjem fra arbejde, så jeg ikke havde en undskyldning for ikke at skulle få lidt motion. I weekenderne tog jeg ud om morgenen for at løbe en god tur. Det var rart at rørt sin krop på den måde igen.

De 10 dages optrapning af kost var de længste dage, da man nu vidste at det snart var slut, men man talte dagene. Men da det sluttede var jeg et nyt menneske ude på og inden i mit sind. Min vægt var nu nede på 87 kg og det har været dyrt for mig, da jeg måtte ud og købe nyt tøj nu hvor bukser og det var alt for stort. Men man har det godt når man ser resultatet. Min vægt, krop, det indre, psykisk, fysisk og min hud er alle noget af det som at der er blevet bedre.

Efter kuren har jeg prøvet at leve lidt som jeg gjorde før jeg startede, og kan mærke at man bliver trist og tung i det. Kan mærke hvordan de forskellige ting ødelægger min krop. Jeg har ikke det overskud nu, som jeg havde da kroppen var ren. Min kur stoppede den 7 november og nu er vi i januar og min vægt ligger på de 85 kg, da man har haft den dejlige jul og nytår med en masse god mad. Så i den tid har man kunne mærke at man var lidt mere oppustet, men nu er den tid ovre os og vi kommer ind til de almindelige dagligdage, hvor at som jeg nu skal til at have en ordentlig kost igen. Derved forsvinder også den lidt oppustet julemave som mange af os får her i denne tid af sig selv.

Men jeg er glad og taknemmelig, for de ændringer i mit liv som er sket. Og min respekt for kroppen og det som den indtager. Hvor stor betydning det har for den krop vi lever i.

Jeg har siddet fast psykisk hvor tingene blev være og værere for mig. Ændringerne har fået mig til at vågne. Men i den korte tid som nu er gået har det været skønt. Mit liv har taget en ændring imod det bedre, men nu en ny verden som man skal ud og møde. Her i januar starter et nyt liv for mig og jeg er meget bange. Men det er også i orden at være bange, man mærker at man lever, men man må huske at holde hovedet højt og ikke falde i med de dårlige vaner.

Hej Marcus

Tak for et rigtig godt fastekursus! Jeg havde aldrig prøvet at faste før, og var ikke sikker på om jeg overhovedet kunne gennemføre det, så det overraskede mig at det ikke var mere vanskeligt. Det skyldes måske at man først skal nedtrappe, så man frigør sig fra afhængigheden af kaffe, sukker og andre stimulanser. Og så var det en stor hjælp at faste i en gruppe, så man kunne støtte hinanden, og endelig at der under selve fasten var et program, så man blev lidt beskæftiget. Jeg ville kunne aldrig gennemføre sådan et forløb alene.

Allerede under nedtrapningen følte jeg en blød og afslappet fornemmelse i maven, som jeg ikke har oplevet i mange år, og efter hele forløbet har jeg opdaget at jeg er blevet meget mere smidig.

Mine problemer med smerte i knæene er nu forsvundet, det er som om der er mindre modstand i mine led.

At faste er fantastisk god måde at mærke sin krop på. Jeg har efterfølgende droppet kaffen og sukkeret, efter at jeg har oplevet hvor meget indflydelse det har både på min krop og min psyke.

Hvis jeg skulle give et råd til andre ville det være at forberede sig grundigt inden, ved at finde en masse opskrifter frem og købe masser af lækre råvarer ind, så man kan have fokus på alt det gode mad man gerne må spise, i stedet for hele tiden at tænke på alt det man ikke må spise.

Jeg glæder mig til at prøve at faste igen…!

Kærlig Hilsen, Jens Raadal – Grafiker

Undertegnet har deltaget på Behandler Marcus Hellers udrensnings kurser to gange.

I foråret 2006 var jeg for første gang på udrensning. Det var med en vis spænding, forventning og en frygt for hvordan det ville blive? Hvordan vil det blive at undvære kaffe? Vil min fordøjelse allerede efter et par dag blive så god som Marcus havde sagt? Vil jeg være mæt og føle jeg havde nok energi? Og hvad med den søde tand?

Alle disse spørgsmål blev meget hurtigt besvaret. Allerede dag 1 havde jeg en masse energi og en dejlig let følelse i kroppen. Dag 2 var der for alvor gang i maven og derfra var det slut med oppustet mave.

Den søde tand blev meget hurtig til en sund tand, der slet ikke ønskede de søde sager.

Dag 2-5 havde jeg en tiltagende hovedpine, som derefter forsvandt fuldstændig, hvilket skyldes jeg ikke længere fik mine 3-4 kopper kaffe. Jeg fik en fantastisk søvn og følte mig helt igennem udhvilet om morgenen. Energien var i top og badevægten begyndte hurtigt at gå nedad. De fire faste dage blev virkelig den store udfordring. Men også her overraskede kroppen. På trods af en lille mængde saft og te, havde jeg det rigtig godt og nød en masse dejlige gå ture sammen med venner. Derudover have jeg planlagt forskellige behandlinger over de fire dage, både for at forkæle mig selv og fremme effekten af udrensningen.

Den største fornøjelse var de første dage efter fasten. Alle sanserne var fantastisk skærpet. Maden smagte vidunderligt og skønt at mærke hvor lidt mad der reelt skulle til for at mætte, fordi tarmene var renset og kroppen rent faktisk kunne optage det jeg indtog. Den første faste oplevelse var den mest lære rige og rigtig mange af de gode nye vaner fortsatte jeg helt naturligt med.

Anden gang jeg var på udrensning var vinteren 2007 og tredje gang efteråret 2007. Hver gang har været en skøn oplevelse. Hver gang jeg har været på udrensning er jeg klar til, at tage endnu en skridt imod, det der for mig virker som den optimale ernæring i hverdagen.

Siden sidste udrensning kan jeg nævne at jeg endnu ikke har fået indkøbt salt, men udelukkende bruger soja, og køber meget sjældent produkter der indeholder hvede, raffineret sukker og tilsætnings stoffer, det er bare naturligt at undgå disse produkter i hverdagen.

På kaffe fronten bliver det til to kopper om dagen men er ved at bliver bytte ud med grøn te.

Jeg har altid dyrket meget sport og en årrække elite sport. Efter jeg har været på disse udrensninger og de deraf følgende vane ændringer og supplerende kost tilskud er min evne til at restituere hurtigere og bedre øget væsentlig.

Under alle mine udrensninger er jeg hele vejen blevet rådgivet meget professionelt af Marcus, hvilket har været en stor støtte, når der lige er opstået et tvivls spørgsmål.

Kirsten Mikkelsen – Fysioterapeut

Jeg var på fastekursus i juni 2007 som var en god oplevelse.

Jeg har boet i Afrika siden, men når jeg tænker tilbage, var det jo fantastisk og jeg var meget stolt over at jeg kunne klare udrensningen og jeg følte til tider jeg var let som en fugl, og nu sidder jeg i Afrika og savner helt den fornemmelse, men jeg må indrømme at det var hårdt den weekend med massage og ingen mad… men hele min krop var frisk og jeg kunne se mig selv i forandring, I MISS THAT… tænker meget på at gøre det igen i år.

Stine Schulstad