KROPSTERAPI I KØBENHAVN

Behandling af stress

Behandling af stress

Stress er en tilstand, der dukker op, når man bliver presset og udsat for belastning over en længere periode. Når man har stress, er ens krop næsten konstant i alarmberedskab og dermed klar til at reagere bedst muligt i en truende situation. Men ofte skyldes stress, at man føler sig presset enten i privatlivet eller på arbejdspladsen.

Stress aktiverer det sympatiske nervesystem, som blandt andet øger hjerterytmen, får blodtrykket til at stige, nedsætter tarmfunktionen og øger aktiviteten i hjernen, samtidig med at kortisolniveauet stiger. Forhøjet kortisol hæmmer vores immunsystem, hvilket gør os mere modtagelig over for infektioner.

Det parasympatiske nervesystem får i stedet kroppen ned på jorden. Det skaber balance og normal tilstand i kroppen. Det parasympatiske nervesystem er aktivt og bygger kroppen op, når vi spiser, sover, slapper af, mediterer og laver afslapningsøvelser. Når det er aktivt, oplever vi blandt andet rolig puls, langsomt åndedræt, lavt blodtryk, aktivitet i tarmene og rolig/normal hjerneaktivitet.

Krop og psyke er lige så sammenvoksede som siamesiske tvillinger, så man kan ikke påvirke den ene, uden den anden følger med og reagerer. Kroppen vil hele tiden opfatte, forstå og indrette sig mindst lige så hurtigt som psyken. Derfor skal behandling af stress tilgås fra en krop og psyke-vinkel. For når man ændrer sin psykologiske holdning, vil ens kropslige holdning tillige ændres. Og tilsvarende vil ens psykiske holdning ændre sig, hvis kroppe påvirkes og “justerer sig” efter nye måder at være i verden på.

Når du kommer til behandling hos mig, møder jeg dig, der hvor du er. Jeg skaber et trygt og fortroligt rum, hvor der er plads til dig og alle dine følelser og tanker. Vi vil arbejde med dit åndedræt, dine tanker og mønstre, dine spændingsmønstre i kroppen og via kropsmassage kan vi sænke dit kortisolniveau med op til 53 pct. Med en kropsterapeutisk behandling kan du komme ud af stressen og lære at trække vejret frit igen.

En kropsterapeutisk behandling er en kombination af dybdegående massage, akupressur, afspænding af muskler, åndedrætsteknikker og ledfrigørelse. (Antallet af behandlinger, man skal modtage, varierer fra klient til klient).