Om Marcus

Marcus er nok en af Danmarks bedste og mest erfarne terapeuter. Han har uddannet sig både som kropsterapeut og samtaleterapeut med speciale i behandling af stress, angst og depression. Han er ekspert i behandling af langvarige eller kroniske skader, smerter og gener i muskler, sener og led. Og han er ved flere lejligheder blevet brugt som ekspertkilde i TV og magasiner blandt andet inden for emner som stress og angst, ledsmerter og kroniske lidelser. Så bor han i Værløse sammen med Karina og er far til en pige og en dreng.

Læs mere om

Marcus’s viden og erfaring

Læs mere om

Marcus i pressen

Læs mere om

Klienters anbefalinger

Ønsker du at prøve kropsterapi med Marcus?

Erfaring og uddannelser

Mere end 18.000 behandlinger har Marcus udført gennem sine 20 år som kropsterapeut, og i sit arbejde med kroppen bruger han også forskellige manuelle teknikker fra osteopatien (femårig overbygning til fysioterapeut), som han har taget kurser i. Marcus er desuden uddannet kost- og ernæringsvejleder ved Institut for Optimal Næring.

Marcus er uddannet NLP-master og kognitiv samtaleterapeut. Han har derudover taget kurser i terapeutiske tilgange, og nyligst er han også ved at uddanne sig til psykoterapeut på SEOP – Skolen for Eksistentiel og Oplevelsesorienteret terapi. Med sin store viden om sammenhængen mellem krop og psyke har han en sjælden evne til at se din problematik i en større sammenhæng og tage fat om dens dybere årsager. Og som uddannet traumeterapeut har han en særlig indsigt i de følelsesmæssige ar, som oplevelser kan give.

Erfaren underviser

I mere end 14 år har Marcus delt ud af sin viden og erfaring gennem undervisning. Han har uddannet mere end 1.000 kropsterapeuter og undervist på otte overbygningsuddannelser til kropsterapeuter i emner som blandt andet ”indre barn”, karakterstruktur, ledfrigørelse, chok/traume og avancerede teknikker.

Marcus er uddannet fra Body SDS og har også været en del af undervisningsteamet på Manuvisions kropsterapeutiske uddannelse, inden han i 2012 startede Totum – Skolen For Kropsterapi. Baseret på sin store erfaring og passion for kropsterapi har han også lavet to overbygningsuddannelser, hvor han kan dele ud af sin viden og tilgang til faget. På den ene uddannelse kan kropsterapeuter (og andre) uddanne sig i viden om kroppens hierarkier og blive specialiseret inden for kroppens fysiske problematikker, mens den anden uddannelse omhandler traumeterapi med viden om indre barn-psykologi, chock/traumer og udviklingstraumer.

Lever man, som mange af vi moderne mennesker gør, med et højt stressniveau i længere tid ad gangen, begynder der tit at opstå problemer i kroppen, som gør os syge og giver os smerter i kroppen.

Fagvidenskabelig behandling

Marcus behandler dig på baggrund af sin mangeårige praktiske erfaring kombineret med sin teoretiske viden om kroppen og sindets gensidige påvirkning. Hans terapi bygger på fagvidenskabelig indsigt.

I modsætning til specialister inden for særlige områder af kroppen behandler Marcus ikke smerter, gener eller skader isoleret, men som en del af en større helhed. Din krop og dit sind er én samlet organisme med potentialet til at fungere gnidningsfrit.

I hans klinik i København møder du en af landets bedste og mest erfarne behandlere, der virkelig ved, hvor vigtigt det er, at både krop og psyke er i balance, og som hjælper dig med at opnå balance, livskvalitet og velvære i din hverdag.

Marcus Heller i pressen

Marcus’ navn er fremgået i både aviser og magasiner, som har benyttet sig af hans store viden om sit fagområde. Se for eksempel nedenstående artikler (bemærk venligst, at de åbner i et nyt vindue):

Klienterne udtaler sig om Marcus Hellers behandling

Sarah Grünewald - TV vært

Jeg fik varmt anbefalet Marcus af en af mine kollegaer, som Danmarks bedste behandler. Det må jeg sige, at jeg er enig i!
Da jeg første gang kom til Marcus, skulle jeg have hans hjælp til stress. Samtidig led jeg af kvalme, samt smerter i lænden og nakken.
Ud over at mine smerter ret hurtigt gik væk, så hjalp Marcus helt fantastisk, med at forbinde mit sind med min krop, som hjalp rigtig meget med min stress.
Min krop og mit sind er afhængig af hans behandlinger og kan kun anbefale det.

Martin B-P – Undervisningskonsulent

Jeg begyndte at gå i behandling hos Marcus på et tidspunkt, hvor jeg stadig sad fast i en dyb livskrise med angst og mange fysiske følgesymptomer.

Body SDS-behandlingerne har løsnet op for spændinger i min krop og mit sind og hjulpet mig til at give slip på gamle traumer og indre konflikter. Gennem behandlingsforløbet har jeg langsomt, men stabilt givet mere og mere slip på min angst og fået mere og mere ro og livskvalitet.

Det er svært at sætte præcise ord på den måde, behandlingerne opleves, og den måde de virker på. Men jeg er ikke i tvivl om, at behandlingerne får fat i nogle meget dybtliggende og fastlåste spændinger og blokeringer, jeg har opbygget gennem mange år.
Behandlingerne er indimellem smertefulde, men ender altid med et udpræget fysisk velbehag; en omfattende fysisk og mental følelse af ro og anspændthed.

For mig har angsten givet sig mange fysiske og kropslige udtryk – og angsten var både en fysisk og en mental tilstand. Body SDS-behandlingerne starter med kroppen, men det mentale følger med. Jeg tror, at for mig det har været en afgørende kvalitet, at Body SDS-behandlingerne arbejder med sind og krop i en sammenhæng.

Behandlingerne har været ledsaget af en løbende dialog med Marcus om min fysiske og mentale tilstand. Marcus er god til at lytte, coache og vejlede på en åben og fordomsfri måde, og han har givet mig mange gode input til mit arbejde med at slippe angsten og få livskvaliteten tilbage.

Birgit – speciallæge i hjertesygdom

At forestille sig at jeg som læge skulle gå til en alternativ behandler – var helt uden for mit verdensbillede.

Men nogen gange bringer livet ting, man ikke havde forestillet sig – og man kan komme så langt ud, at man er nødt til at åbne sig for andre muligheder….

Efter tilfældigt søgen på internettet havnede jeg hos Lifebalance og Marcus Thais Heller. Jeg kom med idelig migræne, smerter i ryg og nakke og et misbrug af migræne medicin og håndkøbs smertestillende medicin, og jeg var meget tæt på at blive sygemeldt fra mit arbejde.

Valget faldt på Lifebalance og Marcus fordi billederne på hjemmesiden udstrålede den ro – som jeg følte jeg havde et enormt behov for, og endvidere lovede effektiv og kontant behandling af rygsmerter og mulighed for samtale. Marcus fik mig lynhurtigt til at indse, at der var tale om stress symptomer, og fik mig også pejlet ind på hvad årsagen kunne være. Det blev til et langt behandlings- og coachingforløb, hvor mine rygsmerter og migræne forsvandt, og hvor jeg bl.a. på fineste vis blev guidet gennem en skilsmisse.

Det blev til en masse grinen – en masse tårer – og en hel del seriøs snak. Marcus er et fantastisk menneske, humoristisk, besidder selvironi, er særdeles direkte, og har samtidig en utrolig indfølingsevne og ægthed. Marcus kan fortælle en, at man er gået i ”selvsving”. Marcus giver et knus, når der er behov for det, og et ordentligt skub, når det er det der skal til. Endelig har Marcus har en utrolig fornemmelse for og erfaring med kropsterapi.

Som læge har jeg selvsagt ikke megen erfaring med alternativ behandling. Men min personlige oplevelse er, at der ikke er tale om en konkurrent til traditionel behandling, men snarer et tillæg (Engelsk: comlementary therapy) – eller ”fremme af sundhed” – i modsætning til/eller i tillæg til ”behandling af sygdom”. Det er således ikke et ”enten/eller” – men snarer et ”både/og”.

Marcus er bestemt ikke, hvad jeg havde forestillet mig ved en gængs alternativ behandler. Marcus læser vistnok ”Børsen” – og er vistnok inkarneret FCK-fan med sin faste gang på ”nedre C”

Lifebalance er et fantastisk sted – og koncept, og Marcus’ behandling og coaching er uovertruffen.

Jes-Dorph-Petersen

Jeg så Marcus i TV -Godmorgen Danmark, hvor han var inde og snakke om sine behandlinger om stress, angst og smerter i kroppen.

Derfor skrev jeg til ham og fik en tid – som heldigvis blev til mange flere aftaler. Det må jeg sige jeg ikke har fortrudt.

Da jeg kontaktede Marcus, var mine problemer stress, dårlig søvn om natten og smerter i lænden.
Selv om Marcus jo ikke laver mirakler, så har jeg virkelig kunne mærke en forandring efter mine behandlinger. Jeg både sover bedre, har mere energi og trækker vejret bedre. Jeg har mindre uro i kroppen og er i det hele taget mindre stresset.

Samtidig har behandlingerne virkelig hjulpet på mine rygproblemer.

Derfor skal Marcus have mine bedste anbefalinger.

Christina Liljeroth – musikunderviser og indehaver af Yoga for Sangere

Jeg havnede hos Lifebalance via min kæreste, som var så betænksom at give mig en tid hos Marcus i fødselsdagsgave. Efter behandlingen var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg måtte have fat i et klippekort! Marcus er en ekstremt effektiv behandler. Samtidig er han jordnær, lyttende, engageret og tryg. Den kombination har været ret unik at opleve. Marcus balancerer altid samtale og fysisk behandling på fineste vis – lige efter, hvad der er behov for. Jeg kom med skuldersmerter, men har fået ryddet op i så meget andet også!

Tusind tak for alt du har givet mig med. Jeg tøver ikke et øjeblik med at anbefale dig vidt og bredt.

Anne Marie Geisler Andersen

Hjælp til at slå Danmarksrekorden

Jeg har altid haft en åben indstilling til forskellige behandlingsformer og haft den tilgang, at det handler om at finde det, der virker. I mange år har jeg gået til kiropraktor jævnligt.

Omkring april måned trænede jeg op til at slå Danmarksrekorden i 24 timers-løb. Så jeg døjede med virkeligt spændte haser, baglår, lægge og lænd var så overbelastede, at jeg dårligt kunne sidde ned uden at få en sovende fornemmelse i hele bagpartiet. Jeg gik til min kiropraktor, som jeg plejer. Det blev da også lidt bedre, men gik langt fra væk. Men måske har jeg været en anelse skæv i ryggen/bækkenet efter sidste fødsel, og så har det forplantet sig til resten af kroppen. Da det var allerværst, havde jeg også ondt i begge knæ, lægge og den øvre ryg.

Da var det så, at min gode veninde Lisbeth tilfældigt spurgte, om jeg ville være forsøgsperson til noget undervisning i Totum kropsterapi inde hos Lifebalance. For at være helt ærlig, havde jeg ikke den store tiltro til det, men jeg tog grueligt fejl. Allerede efter første behandling havde lægge, baglår og ryg det meget bedre. Og nu efter alt i alt tre behandlinger er det kun det sædvanlige i lænden, der stadig driller. Behandlingerne hos Marcus er ikke kun dybdegående massage, stræk, knæk og øvelser, men også samtale og gode råd. Jeg føler mig altid helt vildt afslappet, fysisk som mentalt, når jeg er blevet behandlet. Det er, som om det hele letter – ikke mindst, hvis jeg har været stresset.

Lykkes det mig at sætte Danmarksrekord i næste weekend, så er jeg Marcus fra Lifebalance utroligt taknemmelig. Og jeg anbefaler behandlingen til alt og alle lige fra eliteidrætsudøvere over gravide til folk med for eksempel piskesmæld. Er overbevist om, jeg kommer til at bruge det mange år frem i tiden.

Update d. 28/7-14 : Jeg slog Danmarksrekorden og løb 219 km på 24 timer!!!

Marcus er en Body SDS-behandler, som er super kompetent, klar, nøgtern og indfølende på en behagelig måde. Og det gør, at man tør slippe paraderne, så behandlingen for alvor kan få fat. Så en stor anbefaling herfra!

Katrine Køhler

Jeg startede hos Marcus, da jeg i mange år har lidt af spændingshovedpine.

Efter bare tre behandlinger, blev det til en sjældenhed, at jeg oplevede spændingshovedpiner. Efter de første behandlinger, havde jeg følelsen af, at mit hoved pludselig sad helt løst (ikke at det var tilfældet. Men der var langt bedre bevægelighed)

Derudover bliver jeg også langt mere afslappet og føler mig bedre tilpas i min krop, efter jeg har fået behandling.

Jeg oplever ofte at komme derhen inden behandling og føle mig anspændt i kroppen uden egentlig selv at forstå, hvad der er galt.

Og efter behandling er jeg helt afslappet og har det langt bedre med mig selv.

Jeg tog til USA i seks måneders tid. Hvor spændingshovedpinen begyndte at komme lidt tilbage (de har ikke Body SDS derovre). Men da jeg så startede hos Marcus igen, da jeg kom hjem, blev det allerede reduceret efter en enkelt behandling.

Det jeg prøver at sige er: Det virker! Og Marcus er super flink og fantastisk at snakke med både som person og på hele coachingdelen.

Jeg går der jævnligt, og det fortsætter jeg med. Jeg får det bedre af det, og det gør mig til et bedre og mere effektivt menneske, når jeg ikke går og har smerter og er anspændt hele tiden.

Henrik – TOPP AD / Grafisk design

Jeg søgte behandling for en skulderskade, som jeg længe havde døjet med. Jeg havde før prøvet kiropraktor og også andre Body SDS-behandlere – men uden større succes. De første behandlinger fra Marcus var det meget effektfulde. Masser af psykiske spændinger og stress blev forløst, og kroppen kom tilbage i balance. Det var en stærk og anderledes oplevelse, både på det fysiske og psykiske plan – og jeg havde slet ikke forventet at reagere så stærkt. Men effekten var stort velvære, lettere ved at trække vejret og mærke sig selv. Efter tredje gang forsvandt skuldersmerten på nærmest magisk vis!

Marcus er en Body SDS-behandler, som er super kompetent, klar, nøgtern og indfølende på en behagelig måde. Og det gør, at man tør slippe paraderne, så behandlingen for alvor kan få fat. Så en stor anbefaling her fra!

Praktisk information og priser