Kropsterapi til børn

Kropsterapiens store virkning på børn

Når du vælger kropsterapi til dit barn, kan det være af flere grunde. Det kan være en fysisk smerte, som dit barn er generet af, og som kropsterapien kan hjælpe med. Men mange vælger også kropsterapi til børn, fordi deres barn har været udsat for følelsesmæssig stress. Det kan være i form af eksempelvis skoleproblemer, mobning, mindreværd, indelukkethed eller angst, og her kan kropsterapi afhjælpe og aflaste.

For mange børn vil det være en nemmere og bedre tilgang til problemerne at modtage en behandling, som også er fysisk, frem for at skulle sætte ord på deres følelser hos en psykolog.

Jeg har stor erfaring med at behandle børn, og de føler sig hurtigt trygge ved min behandling, da udgangspunktet er deres kroppe, og så kommer samtalen om det eventuelt svære naturligt i forløbet.

Hos mig må du som forælder gerne være i rummet, når jeg behandler dit barn. Ofte lader jeg barnet selv afgøre, om du som forælder skal være med.

Læs mere om

Kropsterapi til børn

Læs mere om

Min viden og erfaring

Læs mere om

Kropsterapien kan forbygge

Marcus Heller forklarer, hvordan kropsterapi for børn foregår

Min erfaring som kropsterapeut har vist mig, at jo tidligere i livet, vi lærer at lytte til vores krop og sind, jo lettere har vi ved at imødekomme de fysiske og mentale udfordringer, som vi møder gennem vores tilværelse. Ligesom hos voksne sætter børns tanker og følelser sig i kroppen. Og smerter, gener og skader forekommer ofte i forbindelse med leg og sportslig aktivitet. Bliver de behandlet på et tidligt stadie, er det nemmere at rette op på. Det gælder både fysiske og psykiske problemer.

Den kropsterapeutiske behandling af dit barn vil være blidere end ved en voksen. Hos mig begynder behandlingen med en samtale. Mange specialister undervurderer samtalens store betydning for kroppens helbredsmæssige tilstand, men for mig har sammenhængen mellem krop og sind en væsentlig betydning, og det gør min behandling til en særlig oplevelse, hvor dit barn udvider sit kendskab til sig selv og får en viden og indsigt, der gør en vedvarende helbredsmæssig forskel.

Efter vores samtale følger kropsmassagen. Den tager naturligvis hensyn til, at dit barns krop er under udvikling, og min massage udføres så blidt som muligt og med henblik på, at dit barn føler sig tryg hele tiden. Denne manuelle del af behandlingen vil være baseret på forskellige massageteknikker, åndedrætsteknikker, aku- og zonetryk og mobiliserende ledfrigørelser.

Jeg afslutter også gerne min kropsterapeutiske behandling af dit barn med en samtale. I kan her få yderligere råd og vejledning, og du eller dit barn har mulighed for at stille mig spørgsmål. Dit barn kan også fortælle om sine reaktioner eller oplevelser ved kropsmassagen, eller du kan hjælpe ham eller hende med at sætte ord på.

Skal vi hjælpe dit barn med kropsterapi?

Kropsterapiens store betydning

 

Marcus’ kropsterapi er baseret på hans fagvidenskabelige indsigt i behandlingens gavnlige effekter. Hans viden om sammenhængen mellem krop og sind favner bredt, og en behandling hos ham er derfor også en indføring i menneskesystemets opbygning og dets funktioner. Her får dit barn både en mærkbar behandling af krop og sind og ny viden om deres forbindelse og potentiale baseret på hans mangeårige erfaring som kropsterapeutisk behandler.

Som klient hos Marcus er dit barn i hænderne på én af Danmarks bedste og mest erfarne kropsterapeuter. Han er ekspert inden for behandling af stress, angst og kroniske smertelidelser. Med sin store viden om sammenhængen mellem krop og psyke har han en sjælden evne til at se din problematik i en større sammenhæng og tage fat om dens dybere årsager.

Ved nogle behandlinger vil det være følelsesmæssige problematikker, som træder mest frem, og her vil Marcus bruge sine uddannelser og værktøjer i kognitiv samtaleterapi, traumeterapi, indre barn-terapi m.m. som den primære eller understøttende behandling af dit barn.

Ligesom hos voksne sætter børns tanker og følelser sig i kroppen.

Kropsterapi kan forebygge fysiske og mentale udfordringer senere i livet

Kropsterapi er gavnlig for os mennesker uanset, hvilken alder vi har. Både i begyndelsen, midten og hen mod slutningen af vores liv er vi under udvikling, og vores krop og sind arbejder med de mange indtryk, som vi dagligt får. I livets startfase gennemgår vi en helt forrygende og fantastisk udvikling og rammes af nye indtryk konstant.

Med en kropsterapeutisk behandling hjælper du dit barn med på et tidligt stadie at blive bevidst om sin krop og dens mange funktioner. Barnet mærker forbindelsen mellem hoved og krop og lærer at afkode signalerne derfra. Kropsterapi for barnet kan dermed forebygge en række fysiske og mentale udfordringer, som kan vise sig senere i livet.

Praktisk information og priser