Kropsterapi til gravide

Kropsterapeutisk behandling af gravide og nybagte mødre

En kropsterapeutisk behandling kan være den positive forskel i dit graviditetsforløb. Uanset om du skal have behandling for en gene, som er opstået i forbindelse med din graviditet, om du har brug for mental og fysisk støtte til følelserne i graviditet, eller du gerne vil have et rum for dig selv, hvor det er dine tanker og din krop, der er i centrum, kan en kropsterapeut være en stor hjælp. Her vil du blive fysisk og mentalt styrket, og du vil opleve velvære til gavn for både dig selv og barnet i din mave.

I klinikken i København får du hos Marcus en graviditetsbehandling, som er nænsom og hjælpsom. Når du er gravid, oplever du fysiske og mentale forandringer, som i perioder kan finde sted på daglig basis. Nye og hidtil ukendte følelsesmæssige og kropslige reaktioner kan komme bag på dig, og du kan være optaget af tanker om den forestående fødsel eller ændrede familiesituation. Marcus kan hjælpe dig med forandringerne og de gener, graviditeten måske har givet dig – og hjælpe dig med at finde ro og arbejde med dig omkring de forandringer, der sker. Du vil føle dig mere klædt på i din graviditet og velforberedt på fødslen af dit barn samt på de ændringer, som barnets fødsel medfører.   

Hos Marcus hjælper han dig med det arbejde, som din krop er i gang med. Han er særligt opmærksom på de udfordringer, som du oplever, og som kan være forbundet med en graviditet som for eksempel bækkenløsning, vand i kroppen eller smerter i ryg og lænd. Marcus løsner op for de spændinger, som du har, og hjælper din krops egne helingsevner på vej.

Marcus’ kropsterapeutiske behandling er særlig gavnlig for din krop under en graviditet og efter en fødsel, fordi der sker store forandringer med din krop, din kropsholdning og dine muskler. Regelmæssig graviditetsmassage hjælper din krop i balance og forebygger gener og graviditetskomplikationer. Samtidig forbedrer massagen din helbredstilstand og giver dig fysisk og psykisk velvære – og det skal være en rar oplevelse at være gravid og blive mor.

Læs mere om

Kropsterapi til gravide

Læs mere om

Efterfødsels­behandling

Læs mere om

Effekt af gravid/
efterfødsels­massage

Læs mere om

Kropsterapi giver rum og velvære

Læs mere om

Udtalelser fra
klienter

Læs mere om

Jordmoderen
anbefaler

Regelmæssig behandlinger kan:

  • Afhjælper og forebygger lænde-, bækken- og rygsmerter
  • Afhjælper og forebygger hovedpine og migræne
  • Forebygger bækkenløsning, hvis du er gravid
  • Øger din (og dit barns) blodcirkulation
  • Øger lymfecirkulationen og mindsker dermed væske og hævelse i kroppen
  • Lindrer trætte og ømme muskler og mindsker derved uro i benene/lægkramper
  • Giver dig følelsen af “mere plads”
  • Afhjælper stress og søvnløshed
  • Giver rum for følelser

Graviditetsmassage ved uddannet Body SDS-terapeut

Kommer du som gravid til min klinik i København, foregår den kropsterapeutiske behandling på en særlig graviditetsbriks. Den sørger for, at der er plads til både dig og dit barn i maven, så massagen ikke bliver ubehagelig. På briksen kan du ligge både på maven og ryggen – også selvom du er højgravid. Min kropsterapeutiske behandling tager sit udgangspunkt i Body SDS-behandling.

Jeg indleder med en samtale om dit graviditetsforløb. Du kan fortælle om de ændringer, som du har bemærket, og om du har haft gener eller smerter undervejs. Eller du kan tage udgangspunkt i dit ønske om en graviditetsmassage og dele dine forventninger til behandlingen. Måske du gerne vil udpege nogle områder for mig, som du mener kræver særlig opmærksomhed.

Herefter kommer du ned at ligge på graviditetsbriksen, og jeg påbegynder massagen. Rent fysiologisk stimulerer og regulerer graviditetsmassagen din krop, fordi massagen fremmer blod og lymfegennemstrømningen. På den måde føres ilt og næringsstoffer mere effektivt til og fra dine egne væv og moderkagen. Mentalt giver massagen også mulighed for, at du kan forholde dig til de følelser, der er forbundet med graviditet og kommende moderskab.

Jeg blev interesseret i kropsterapiens effekt på gravide, da jeg selv skulle være far. Siden da har jeg specialiseret mig i at behandle gravide med og uden graviditetsgener og gravide helt op til terminsdatoen. Jeg har behandlet mange kvinder både under og efter deres graviditet – for de fleste kommer tilbage, når de har født.

Er du gravid, eller har lige født, og ønsker du kropsterapi?

Hvorfor kropsterapi er vigtig for gravide

 

Min kropsterapeutiske behandling hjælper din krop med at tackle de forandringer, der finder sted under en graviditet og i forbindelse med en fødsel. Den skaber rum for den fysiologiske og mentale omvæltning, som foregår i dig, og giver dig energi og overskud til det arbejde, som din krop udfører.

Graviditetsmassagen er både forebyggende og helbredende i forhold til de gener, der kan være under og efter en graviditet. Massagen har desuden en anden vigtig funktion: Den giver dig velvære – og det har direkte betydning for dit barns ve og vel i maven.

Gennem min uddannelse har jeg tilegnet mig teoretisk viden om de fysiske forandringer, en graviditet medfører. Kombineret med min tekniske kunnen er en kropterapeutisk behandling hos mig en oplevelse, der sætter din graviditet eller krop efter fødslen i højsæde og har vedvarende betydning for din krops sundhedstilstand.

Marcus’ kropsterapeutiske behandling er særlig gavnlig for din krop under en graviditet og efter en fødsel, fordi der sker store forandringer med din krop, din kropsholdning og dine muskler.

Efterfødselsmassage – Kropsterapiens store betydning, når du har født

Har du lige født et barn, har din krop efter min mening gjort et fantastisk stort stykke arbejde. Dertil kommer en usammenlignelig stor forandring, som den har gennemgået gradvist under din graviditet. Den store forandring mærker du ikke bare fysisk, men også mentalt. For det er en omvæltning at bringe et nyt liv til verden, og også dit liv er et nyt efter, at du er blevet forælder.

Hos mig tager en kropsterapeutisk behandling hånd om din verdensomvæltning. Både fysisk og psykisk hjælper den dig med at finde dig tilrette i en ny tilværelse med en ny rolle. Min behandling hjælper dig med at restituere og finde balance på det sted, hvor du er nu i din krop og dit sind. Herigennem forener du de tanker og følelser, som du har gjort dig og fortsat gør dig, med din fysiske tilstand efter fødslen.

Efterfødselsbehandling

Vi begynder en kropsterapeutisk efterfødselsbehandling med en samtale. Mange specialister undervurderer samtalens store betydning for kroppens helbredsmæssige tilstand, men min opfattelse er, at sammenhængen mellem krop og sind er væsentlig og bør prioriteres, og det gør min behandling til en unik oplevelse, hvor du udvider dit kendskab til dig selv og får en viden og indsigt, der har vedvarende betydning for dit helbred. Her er vores samtalen det første vigtige skridt mod din sundhedsmæssige forbedring.

Under samtalen kan du fortælle mig om dit fødselsforløb og din oplevelse ved at blive forælder. Måske du har gener eller smerter, som du gerne vil have et særligt fokus på, eller du har haft et svært  graviditets- eller fødselsforløb, så der er steder i din krop, der har brug for ekstra opmærksomhed. Det kan også være, at du ønsker den mest hensigtsmæssige restituering oven på din fødsel og derfor kommer hos mig for at fremme din helingsproces.

Efter samtalen følger efterfødselsmassagen. Den tager naturligvis hensyn til, at dine led er løsere end normalt, og jeg udfører massagen så blidt som muligt og med henblik på, at du føler dig tryg hele tiden. Jeg har masseret og vejledt kvinder, som har født, gennem mange år. Nogle trænger til velvære og tid til sig selv, mens andre har gener efter fødslen.

Kropsterapien er gavnlig både for dem, som har kropslige udfordringer efter fødslen, og dem som ingen skader har fået og ikke oplever gener eller smerter derpå. Den gør nemlig din sundhedsmæssige tilstand bedre – uanset hvordan den er inden din behandling.

Jeg afslutter også gerne en kropsterapeutisk efterfødselsbehandling med en samtale. Du kan her få yderligere råd og vejledning, og du har mulighed for at stille mig de spørgsmål, som er kommet til dig under behandlingen. Du kan også fortælle mig om dine reaktioner eller oplevelser ved efterfødselsmassagen.

Jeg har tilegnet mig teoretisk viden om de fysiske forandringer, en graviditet og fødsel medfører. Kombineret med min tekniske kunnen er en kropterapeutisk efterfødselsbehandling hos mig en oplevelse, der sætter din krop efter fødslen i højsæde og har vedvarende betydning for din sundhedstilstand.

Effekten af kropsterapeutisk graviditets- og efterfødselsbehandling

Kropterapeutisk virkning der kan mærkes på gravide kvinder og nybagte mødre

Marcus’ kropsterapi har en vedvarende betydning for dig, som er gravid eller nybagt mor. Din sundhedsmæssige tilstand forbedres, og du tager vare om din krop og dit sind på en måde, som kan mærkes både under behandlingen og efterfølgende. Desuden oplever du et fysisk og psykisk velvære, som kan være tiltrængt efter en graviditet og fødsel.

Er du i gang med en helingsproces oven på et svært graviditets- eller fødselsforløb, fremmer du helingen væsentligt, og du lærer din krop at arbejde sammen med dig om at opnå de bedste helbredsmæssige forhold. Du lærer også en række teknikker, som du selv kan benytte dig af bagefter, og du får viden om den vigtige forbindelse mellem din krop og dit sind hos dig.

En kropsterapeutisk graviditets- eller efterfødselsbehandling hos Marcus er baseret på hans fagvidenskabelige indsigt i behandlingens gavnlige effekter. Hans viden om sammenhængen mellem krop og sind favner bredt, og en behandling hos ham er derfor også en indføring i dit eget systems opbygning og dets funktioner. Her får du både en virkningsfuld og effektiv behandling af din krop og dit sind, og du får ny viden om deres forbindelse og potentiale baseret på hans mangeårige erfaring som kropsterapeutisk behandler.

Klient udtalelser

Nanna Thofte

På trods af, at min graviditet generelt har været ubesværet, har jeg, som de fleste andre, haft meget ondt i ryggen og kontaktede derfor Marcus angående en gravid massage. Mit primære problem var den øvre ryg, skuldre og nakke efter at have siddet meget ned under eksamenslæsning. Det gjorde ondt, hver gang jeg trak vejret ind, især da min vejrtrækning i forvejen var hæmmet af den næsten 8 måneder store baby i maven.

Umiddelbart efter behandlingen var smerterne forsvundet, og jeg kunne frit trække vejret igen, hvilket var en kæmpe lettelse. Udover velværen ved de forsvundne smerter, var jeg pludselig ikke længere så tynget af maven – jeg følte mig nærmest ikke gravid.

Jeg glæder mig allerede meget til efterfødselsmassagen!

Mia Madsen

Tusind tak!

Det har været en hel fantastisk oplevelse at være til behandling hos dig. Du gjorde det til en rigtig god og tryg oplevelse at være til behandling hos dig. Man mærker med det samme din professionalisme, og at du ved præcis, hvordan du skal tage fat.
Jeg har det rigtig godt i min krop, kan trække vejret frit igen, og smerterne i ryggen er væk.

Glæder mig til næste gang.

Inger Marie Kirketerp Scavenius

Jeg begyndte at gå hos Marcus, da jeg var 7 1/2 måned henne i min graviditet. Jeg havde hidtil haft spændinger i kroppen og kunne kun gå korte ture. Jeg følte, at graviditeten forhindrede mig i rigtig mange ting. Det var belastende for mit humør og fysiske velbefindende.

Efter blot én behandling var det helt anderledes. Jeg fik løst op de steder, som gav problemer, og hele kroppen fik samtidig et helt andet energiniveau, så jeg kunne være aktiv – som en ikke-gravid. Jeg genvandt også det gode humør, og resultatet af Marcus’ behandlinger var, at den sidste del af min graviditet klart var den bedste del, hvor jeg nærmest følte mig som en ikke-gravid.

Super fantastisk og jeg kan kun anbefale det til alle.

Kropsterapi giver tid, rum og velvære for gravide kvinder og nybagte mødre

Nogle kvinder oplever graviditeten og tiden efter fødslen som en periode, hvor de møder sig selv på en ny måde. Graviditets- og fødselsforløbet er uden tvivl en følelsesmæssig tid, og det er vigtigt for både dig selv og dit barn, at du finder tid og rum til at udtrykke og tale om dine tanker og følelser.

Ifølge flere jordmødre er en god forudsætning for at forstå og tage vare på en nyfødt, at kvinden selv har oplevet at blive hørt og forstået, og at hun har følt velvære ved berøring. En kropsterapeutisk graviditets- og efterfødselsbehandling kan derfor være med til at åbne op og frigøre dine følelser og tanker. Det har stor og vedvarende betydning for dig selv og for dit barn – hvad enten barnet befinder sig i din mave eller er kommet til verden.

Jordemoderen anbefaler kropsterapi

 

Marcus er meget respektfuld og professionel over for sine klienter og deres kommende børn. Jeg oplever ellers mange behandlere, som tror, at de ved alt efter en enkelt uddannelse og ikke har nogen særlig viden inden for graviditet, når de begynder at behandle gravide. Marcus har en basisviden fra sin 3-årige Body SDS-uddannelse. Derudover bruger han forskellige teknikker i behandlingen fra zoneterapi og osteopati [5-årig overbygning til fysioterapeut], som han har taget kurser i. Derfor kan du være helt tryg, når du går til behandling hos Marcus.

Samtidig mener jeg, at hans behandling er fantastisk for alle. Den kan gøre lidt ondt, mens den står på, da Marcus virkelig arbejder med de problemstillinger, der kan være i en graviditet. Han sørger for at skabe gennemstrømning til hele kroppen, og velværen er stor efter behandlingen. Som udgangspunkt arbejder han med nogle forhold, der gør, at det ikke kun er en fysisk massagebehandling, han giver, men også en form for fysisk og psykisk forberedelse til fødslen.

Marcus’ mange års erfaring og evige lyst til at lære mere og blive endnu klogere på hans speciale inden for graviditet og kvinder, der har født, gør, at jeg med tryghed sender mine klienter videre til ham.

/Rikke Bodenhoff, privat jordemoder

Praktisk information og priser